Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

Sâmbătă, 20 noiembrie a.c., în cadrul manifestărilor dedicate Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al Galaţiului, s-a desfăşurat la Seminarul Teologic Liceal, aflat sub patronajul primului apostol al Mântuitorului Iisus Hristos, cercul metodic la catedra de artă, disciplina educaţie plastică. La eveniment au participat toţi profesorii de artă plastică şi desen din Galaţi.

Evenimentul a debutat cu săvârşirea slujbei de Te-Deum în capela Seminarului, după care a avut loc, partea teoretică a întâlnirii, în sala de conferinţe a instituţiei, activitate redată printr-o prezentare metodică a realizării unei icoane pictate şi partea practică, activitate desfăşurată în atelierul de pictură al şcolii.

S-a ales drept locaţie pentru desfăşurarea acestui cerc de artă şi pictură, Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, deoarece instituţia are în componenţă o secţie de patrimoniu bisericesc, prin care tinerii teologi învaţă arta iconografică bisericească, în contextul în care este nevoie de talente şi valori autentice contemporane.

De asemenea, această acţiune încununează şi finalizarea picturii capelei Seminarului, care va fi sfinţită cu ocazia Sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei aşteptate cu drag de toţi gălăţenii, în „Anul omagial al Crezului ortodox şi al Autocefaliei româneşti”.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar