Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop dr. Casian Crăciun al Dunării de Jos, în data de 25 mai 2010, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi a avut loc examenul de atestat la finalizarea celor 4 ani de cursuri teologice. La acest examen au luat parte 50 de elevi din clasele a XII-a de la specializările Teologie Pastorală, Patrimoniu şi Monahal.

Comisia de examinare a fost alcătuită din profesori ai seminarului gălăţean sub preşedinţia pc. pr. univ. dr. Nicolae D. Necula, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

Marţi, în prima zi a examinărilor, elevii seminarişti şi profesorii acestora au participat la slujba Sfintei Liturghii în Capela Seminarului şi au primit binecuvântarea arhierească a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, care a adresat, în sala de conferinţe, un mesaj de încurajare tinerilor absolvenţi. În acest cadru a avut loc şi prezentarea lucrărilor monumentale de iconografie realizate de elevii clasei de Patrimoniu.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar