Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

În cadrul manifestărilor duhovniceşti şi aniversare prilejuite de împlinirea a 3 ani de la istoricul moment al înălţării Eparhiei Dunării de Jos la rang de Arhiepiscopie, precum şi al conferirii rangului de arhiepiscop Preasfinţitului Părinte Episcop Casian, la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi a fost organizat un Colocviu dedicat Sf. Antim Ivireanul, activităţii şi operei sale.

Evenimentul a fost precedat de evocarea personalităţii marelui ierarh şi cărturar, mitopolit al Ţării Româneşti (1708-1716), la orele de curs din această săptămână.

Lucrările colocviului s-au desfăşurat în sala de conferinţe a Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“.

După un microconcert oferit de tinerii elevi seminarişti care a cuprins troparul sfântului şi alte cântări religioase specifice perioadei liturgice în care ne aflăm, a fost prezentat un montaj Powerpoint cu aspecte deosebite din viaţa şi activitatea Sfântului Antim Ivireanul.

Partea a doua a fost dedicată expunerii de texte reprezentative, extrase de tinerii elevi seminarişti din opera Sf. Antim Ivireanul.

Întrunirea s-a încheiat prin prezentarea filmului documentar „Antim – mănăstirea şi ctitorul ei“,  realizat de Trinitas TV.

La eveniment au participat elevii şi corpul profesoral ai seminarului.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar