Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

În cadrul manifestărilor dedicate sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Seminarului Teologic din Galaţi, la Teatrul „Nae Leonard“ a avut loc  concertul de muzică bisericească: „Toată suflarea să laude pe Domnul!“, cu participarea corurilor Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“, „Ortodoxia“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi ale altor seminarii din ţară.

Sala teatrului a fost arhiplină, mulţi din cei prezenţi asistând în picioare.

La concert au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalpreasfinţitul Părinte Dionisie de Corint, preoţi, diaconi, elevi, studenţi, copii împreună cu părinţii lor.
Corurile care s-au perindat pe scena au intonat cântări bisericeși, colinde şi căntări din repertoriul tradiţional al poporului român. La final Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a oferit premii şi  diplome de felicitare dirijorilor acestor grupuri muzicale.

Concertul este la a 11-a ediţie şi anul acesta tinerii elevi de la seminariile din tară au realizat şi o expoziție de icoane cu titlul: „Icoana, chipul omului îndumnezeit“ ce putea fi vizionată în holul Teatrului „Nae Leonard“.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar