Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

În ziua de 21 iunie 2012, a avut loc festivitatea de premiere şi serbarea de sfârşit de an şcolar a elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“.

Programul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în capela seminarului andreian la care a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian Crăciun al Dunării de Jos, alături de părinţii elevilor seminarişti şi cadrele didactice ale acestei instituţii de învăţământ.

La finalul Sfintei Liturghii, la troiţa de sub teii din grădina seminarului, o parte din tinerii elevi au susţinut un miniconcert în care au fost interpretate piese din repertoriul clasic de muzică bisericească psaltică şi corală.

La finalul manifestării, chiriarhul locului a binecuvântat elevii seminarişti şi profesorii acestora pentru frumoasele roade ale activităţii din anul şcolar 2011-2012 şi a oferit celor mai buni dintre elevi cuvenitele diplome şi premii constând în cărţi de zidire sufletească.

Programul s-a încheiat cu săvârşirea unei rugăciuni de mulţumire de către chiriarhul Dunării de Jos, în prezenţa elevilor seminarişti şi a părinţilor lor, precum şi a cadrelor didactice.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar