Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

Astăzi, 08 iunie 2012, la Seminarul Teologic din Galaţi a avut loc revederea la 10 ani de la absolvirea acestei şcoli a promoţiei 1997-2002. Întâlnirea a debutat cu săvârşirea Sf. Liturghii în capela „Sf. Andrei“, la care a participat si  Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, care, într-un cuvânt de învăţătură, a subliniat rolul duhovnicesc al acestui moment aniversar, îndemnând la rugăciune permanentă şi comuniune frăţească.

La Sf. Liturghie au participat, alături de absolvenţii şi familiile lor, părinţii profesori şi profesori ai acestora din anii de studiu.

Programul a continuat cu săvârşirea unei slujbe de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu, urmând apoi Cusul festiv în sala de conferinţe a Seminarului Teologic, unde după 10 ani a fost strigat iarăşi catalogul.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar