Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

În data de 18 mai, Seminarul Teologic din Galaţi a fost gazda unui eveniment ştiinţific de excepţie: conferinţa prof. dr. Florin Marinescu, cercetător în cadrul Institutului de Studii Neoelenice de la Atena.

Conferinţa s-a desfăşurat sub genericul: „Documente româneşti la Sfântul Munte Athos. Experienţa unui pelerin-cercetător, la Sfântul Munte”.

Evenimentul a fost deschis de ÎPS Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, care a apreciat generoasa ofertă a reputatului cercetător, de a prezenta viitorilor slujitori ai Sfântului Altar tezaurul necunoscut de valori româneşti scrise, din Sfântul Munte.

Alături de profesorii şi elevii seminarului gălăţean, au participat la conferinţă profesori de religie şi istorie de la mai multe colegii şi licee gălăţene, cât şi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Slobozia şi de la Liceul Teoretic din Feteşti.

A urmat o prezentare power point a mai multor manastiri si documente romanesti de la Muntele Athos, dupa care manifestarea s-a incheiat cu o secţiune de întrebări şi răspunsuri, veritabil dialog de suflet între  tinerii seminarişti, profesorul propunător şi ceilalţi participanţi.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar