Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

În data de 20 iunie 2013, a avut loc festivitatea de premiere şi serbarea de sfârşit de an şcolar a elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“.

Programul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în capela seminarului andreian de către un sobor format din părinţi profesori, la care au participat elevii seminarişti şi părinţii lor, precum şi cadrele didactice ale acestei instituţii de învăţământ.

Teatrul Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi a fost gazda serbării de sfârşit de an al elevilor seminarului teologic gălăţean, la care a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În cadrul programului, corul elevilor seminarişti, condus de prof. Eugen Dan Drăgoi a intonat troparele Înălţării Domnului, al Sf. Împăraţi Constantin şi Elena şi au interpretat piese din repertoriul clasic de muzică bisericească psaltică şi corală, precum şi piese populare.

De asemenea, au fost prezentate proiecţii de film cu fragmente din cuvintele părintelui Dumitru Stăniloae şi momente artistice închinate poetului Mihai Eminescu.

În încheiere, elevii clasei I de la seminar au prezentat programul artistic intitulat „Rămas bun, Abecedar!”, Înaltpreasfinţia Sa binecuvântându-i şi premiindu-i pe fiecare dintre ei.

La finalul manifestării, chiriarhul locului a binecuvântat elevii seminarişti şi profesorii acestora pentru frumoasele roade ale activităţii din anul şcolar 2012-2013 şi a oferit celor mai buni dintre elevi cuvenitele diplome şi premii constând în cărţi de zidire sufletească.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar