Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

În ajunul prăznuirii Sf. Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, la Capela Seminarul „Sf. Andrei” a fost oficiată Vecernia unită cu Litia, în prezența tuturor elevilor seminariști. După slujbă elevii au vizionat în sala de conferință a Seminarului, momentul ridicării în rang de Arhiepiscopie a Eparhiei Dunării de Jos.

În ziua de 27 septembrie a.c., a fost săvârșită slujba Sfintei Liturghii sub Pantocratorul Catedrale Arhiepiscopale din Galaţi de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un numeros sobor de preoţi slujitori din administraţia eparhială, membri ai Consiliului Eparhial, pc. părinţi protoierei, precum şi alţi clerici din eparhie.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite, în desăvârşită simfonie liturgică de elevii Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ şi corul Catedralei Arhiepiscopale din municipiu.

După Sf. Liturghie elevii seminariști împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Casian, au servit masa oferită de Chiriarhul locului, în cantina Seminarului. În încheiere Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură elevilor, amintindu-le de momentul aniversar de acum 5 ani.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar