Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

În perioda 31 oct.-02 nov. a.c, un grup de 40 de elevi din clasele a XII-a Pastorală și Patrimoniu și a X-a Patrimoniu au participat la o tabără de dezvoltare profesională și marketing personal organizată la Predeal, în cadrul proiectului „Construiește-ți cariera pas cu pas!” Consiliere și orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru și Sud-Est. Proiectul este cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 „Investește în oameni.”

Elevii au fost însoțiți de Pr. prof. Ninel Țugui, directorul Seminarului, Pr. Prof. Costel Bulgaru, Prof. Cuza-Ghiță Valentina și Prof. Cristina Totolici – coordonator.

Programul taberei a inclus următoarele activități:

- Chestionar:

  • de consiliere primară,
  • nevoi de consiliere
  • personalitate
  • feedback activitate de consiliere
  • feedback servicii tabără

- Ice breaker
- Portofoliu de carieră
- Plan individual de carieră cu fișe de lucru
- Fișă de autoevaluare
- Marketing personal
- Activități administrative
- Prezentare
- Închidere tabără

Aceste activități au fost coordonate de psihologi, consilieri educaționali și experți educaționali, profesori de la Universitatea Dunărea de Jos și specialiști din cadrul Asociației Donit.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar